Osmo Coding

Osmo Coding er en programmerings-app til iPad hvor du skal programmere en figur på skjermen ved hjelp av fysiske kode-brikker. Dette gjør selve kodingen mer engasjerende og hands-on for små kodere. Man trenger et Osmo-kit som består av en base til iPad og et speil som monteres foran kameraet, og tillegget Osmo coding med fysiske kodebrikker.

  Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

  Vi fikk låne Osmo-kit med tillegget Osmo Coding av IKT-senteret. Jeg har installert appen Osmo coding på en iPad og hatt det stående bak i klasserommet. I vanlige arbeidsøkter har jeg latt to og to få prøve det mens de andre jobbet med andre ting. Appen er testet på elever på 2. trinn.

  De første to ga jeg en innføring i hva slags handling de ulike brikkene representerer (gå (med pil som kan snurres til å peke i forskjellige retninger), hopp, ta fra naborute og gjenta (loop)). I tillegg følger det med tallbrikker man kan feste på de ulike kommandoene, slik at figuren gjentar den kommandoen. Det følger med noen flere brikker også, men de valgte jeg å utelate nå. Da to nye skulle få prøve seg, lot jeg en som allerede hadde testa det få lære det bort. På denne måten slapp jeg å lære det bort til alle og det hele ble veldig selvgående.

  Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

  Det er i utgangspunktet veldig enkelt, men elevene bestemmer selv hvor komplisert de ønsker å gjøre det. Ved å bare gå noen steg om gangen blir det lettere, men man kan også prøve å komme seg så langt som mulig hver gang. Det krever litt mer planlegging.

  Jeg opplevde at barna synes dette var spennende og at de jobbet veldig godt sammen. De fikk diskutert ulike fremgangsmåter og fikk øvd seg litt mer på det å kode.

  Dette er et veldig fint verktøy for å introdusere koding for barn. Det passer nok best for de eldste i barnehagen og barn i småskolen, men kan også være fint for eldre barn som strever litt med koding.

  Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
  0
  Ingen stemmer til nå
  Skriv en app-omtale

  Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

  Relaterte app-omtaler

  Finn oss på sosiale medier