Pintrest - mitt nye oppslagsverk for alt mellom himmel og jord

Med Pintrest er jeg aldri uten ideer til undervisningen min. Her ligger mappene ferdig til bruk.

  Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

  Pintrest er veien inn til en hel verden av gode ideer andre mennesker har laget og delt. Det har gitt meg konkrete innspill til alle fag, og alle tema jeg har bruk for i klassen. Jeg har oversatt opplegg fra engelsk til norsk, funnet skriverammer det ville tatt meg lang tid og utviklet selv, men som jeg lett kan laste ned. Til kunst og håndverk er den helt uovertruffen. Her har jeg laget en oversikt både for alder og læringsmål. Trenge jeg noe i en fei, er Pintrest en suveren medspiller. Rask og enkelt kan du i løpet av få minutter stå med et ferdig opplegg i hånda. Jeg har via Pintrest kommet til å ta i bruk Teachers pay teachers. Der har jeg også funnet normenn som har utviklet flotte ting. Ting som har løftet undervisningen min. Ellers har jeg funnet flotte ideer til klasserommet, klasseromsdøra vår, bursdagskalender til elevene..m.m. Det er faktisk ingen begrensning. Pintrest er en verden av muligheter.

  Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

  Skolen min har spesiell fokus på Sosial kompetanse og det å utvikle elevenes ferdigheter. Jeg vil trekke frem et spesielt opplegg jeg har funnet på Pintrest; Teachers pay Teachers, som omhandler dette tema med 34 ulike ferdigheter og egenskaper. Hver fredag i første time tar vi frem et begrep, f.eks "Omsorgsfull". Da har jeg en fargerik flott plakat som kommer opp på veggen i A3-format. På den står det hva ferdigheten  betyr i praksis; "Å ta hensyn til andre sine følelser, og bidra til at de har det bra." I tilleg til å jobbe med et felles tankekart på tavla, der vi drøfter hvordan "det ser ut" å være omsorgsfull, får elevene etterpå utdelt et skema der de utdyper begrepet.  Skema er delt i 3 kollonner. De har til overskrift; Å være omsorgsfull betyr:... Det er bra å være omsorgsfull fordi:... Måter jeg kan vise omsorg på:..... Dette er laget som en flott skriveramme som elevene liker. De skriver ned sine svar, og er det tid, deler vi det med læringspartner - og eventuelt klassen. Detter er det beste opplegget jeg har sett innenfor området Sosial kompetanse.

  Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
  5
  Average: 5 (1 vote)
  Skriv en app-omtale

  Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

  Relaterte app-omtaler

  • Padlet

   Padlet en digital tavle, notatblokk eller oppslagsverk til bruk i undervisningen
  • Salaby

   Bruk av Salaby på 1. trinn. Skolestart og innlogging med FEIDE.
  • Se og si appen

   Denne appen er baser på de kjente bøkene fra Kari Grossmann. Målet med appen er å finne gjenstander...

  Finn oss på sosiale medier