Blogg

Pedagoger i barnehage og skole blogger om sin praksis

Det er ikke så vanskelig å komme i gang med skaperverksted. Det du trenger er en startpakke, og litt penger.

Dans er en øvelse som elevene skal innom i både musikk og kroppsøving, og i tillegg skal digitale ferdigheter øves i alle fag. Ved å bruke 360°-kamera kan elevene nå målene i flere fag, og samtidig øve seg på digitale ferdigheter gjennom filming og filmredigering.

Vi laget en formbingo ved hjelp av QR koder hvor barna samarbeidet om å finne QR koder, scanne og rett form da vi var på tur. Digitale verktøy, fysisk aktivitet, antall, rom og form, lek og samarbeid var fokuset.

3D-skrivere blir stadig mer vanlig i norske bedrifter og også i en del norske skoler. For å få filer som kan skrives ut i en 3D-skriver kan en bruke ulike verktøy, som Minecraft, TinkerCAD, SketchUp og Onshape. De tre siste er nettbaserte programmer, Minecraft krever installasjon. Vi på Jakobsli skole har benyttet oss av Onshape for å bygge husene til elevene som skal benyttes i ulike fag senere.

Democracy 3 er en politikksimulator hvor spilleren har mulighet til å oppleve de utfordringer politikere står overfor i arbeidet med å vedta nye lover, tilfredsstille velgergrupper, og balansere nasjonens økonomi. Hver beslutning har en rekke ulike konsekvenser for ulike grupper, og for å lykkes i spillet må man veie interessene til individer, grupper og staten som helhet mot hverandre før man fatter en beslutning.

IKT og Internett-teknologi for barna

Vi ønsket å skape et annerledes foreldremøte med engasjement og deltakelse. Vi tok i bruk appen TurfHunt, hvor foreldrene jaktet på pedagogiske gullkorn!

The use of virtual reality in the classroom motivates students to explore fantastic new worlds where their only limitation is their imagination!

Alle elevene på Vannvåg oppvekstsenter var på besøk på IKT-senteret for å lære litt om koding.

Gulrot og Arduino går godt sammen, om en vet hva en skal gjøre. Dette har elever på mellomtrinnet funnet ut av, og de storkoser seg når de jobber med dette opplegget.

Sider

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.