Personvernerklæring

Utdanningsdirektoratet er opptatt av personvern. Denne erklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på iktipraksis.no

Ansvar

Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av iktipraksis.no. Firmaet Redpill Linpro er vår leverandør for teknisk drift og vedlikehold av nettstedet. Redpill Linpro er dessuten databehandler.

Søk

Iktipraksis.no lagrer informasjon om hvilke søkeord og fasetter som brukerne benytter i internsøket. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi blant annet finner ut hvilke søkeord som gir treff, hvilke søkeord som ikke gir treff og hvilket søkeresultater som blir klikket på.

Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database. Søkeord, søkefiltre, trefflister, tidspunkt og klikk lagres. Informasjonen kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adresse.

Brukerkonto

På iktipraksis.no kan du logge på med en lokal brukerkonto eller med FEIDE-konto. Dersom du ønsker å slette din konto fra iktipraksis.no, ta kontakt med iktipraksis@udir.no

FEIDE

iktipraksis.no bruker følgende informasjon fra Feide: epost, fornavn, etternavn, brukernavn, organisasjon. Se forøvrig Feide personvern og samtykke for mer informasjon.

Databehandleravtale

Opplysningene som sendes til iktipraksis.no er hentet fra den lokale Feide-katalogen. Personopplysningsloven definerer derfor skoleeiere som behandlingsansvarlige for personopplysningene, mens leverandører av Feide-tjenester defineres som databehandlere.

Databehandleravtale for iktipraksis.no: Les mer og last ned >

Webanalyse

For å gjøre iktipraksis.no så god som mulig, benytter vi statistikk for å analysere bruken av nettstedet. På denne måten kan vi forbedre og videreutvikle nettstedet, samt rette opp feil.

Vi innhenter vanlig besøksstatistikk for iktipraksis.no. Google Analytics blir brukt som analyseverktøy. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonskapslene og statistikken benyttes kun i forbindelse med drift og videreutvikling av iktipraksis.no.

Opplysningene anonymiseres og brukes ikke til annet enn webanalyse.

Kommentarfelt (Disqus)

Vi benytter kommentarsystemet Disqus for at brukere skal kunne legge inn kommentarer og diskutere innhold. Du kan kommentere ved å logge inn med konto fra Disqus, Facebook, Twitter eller Google, eller oppgi et valgfritt brukernavn og epost. Vi kan se din brukerkonto/epostadresse og IP-adresse, men ingen informasjon fra Disqus lagres hos oss. Dersom du ønsker å gjøre endringer i dine personlige opplysninger eller meldingshistorikk kan dette gjøres ved å logge inn på disqus.com. Du kan lese mer i Disqus' personvernerklæring.

Deling

Vi benytter også en plugin fra Facebook som gjør det mulig å like Facebook-siden til iktipraksis.no direkte på vårt nettsted. Vi kan se hvem som aktivt benytter denne funksjonaliteten, men ikke mer. Du kan skru av muligheten for dele denne typen informasjon i Facebook-innstillingene dine. Se forøvrig Facebooks retningslinjer for bruk av sosiale tilleggsfunksjoner.

Informasjonskapsler

Iktipraksis.no benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på maskinen din. De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan blokkere informasjonskapsler eller bli varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Mer informasjon om dette finner du i hjelpefunksjonen i nettleseren din.

På iktipraksis.no finnes følgende informasjonskapsler:

  1. Javascript: Informasjonskapselen has_js avdekker om brukeren har javascript skrudd på eller ikke. Inneholder ingen personlig informasjon, og varer kun frem til besøket ditt avsluttes.
  2. Søk: Informasjonskapselen solrSearchSession er en anonym sesjonsidentifikator som lagres sammen med hvert søk som foretas på iktipraksis.no. Ingen personlig informasjon lagres. Slettes etter 30 dager.
  3. Webanalyse: Informasjonskapselene __utma, __utmb, __utmc og __utmz benyttes for webanalyse (Google Analytics). "Utma" viser unike besøkende, "utmb" og "utmc" viser brukersesjoner. "Utmz" viser hvor trafikken kommer fra. Varigheten på kapslene er 2 år (utma), 30 minutter (utmb) og 6 måneder (utmc), mens utmz kun varer frem til besøket ditt avsluttes.
  4. Feide innlogging: Informasjonskapselen SimpleSAMLSessionID er en anonym sesjonsidentifikator som brukes for å logge brukeren inn på Feidetjenester.
  5. Bakery: Chocolatechip, Oatmeal og ssl variantene av informasjonskapselene brukes av Bakery modulen, for å logge brukeren sømløst inn på produksjonsverktøyet for digitalelæremiddel til Senter for IKT i utdanningen.

Eksterne lenker

Lenker på iktipraksis.no kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.